5Kw Napelem Rendszer Ár és Minden, Amit Tudni Érdemes

5kw napelem rendszer ár

Bevezetés, 5kw napelem rendszer ára

A napelemes technológia gyors fejlődése és az energiaköltségek növekedése egyre több háztartást és vállalkozást ösztönöz arra, hogy megfontolják a napenergia használatát. A 5 kW-os napelem rendszer különösen népszerű méret a családi házak körében, mivel elegendő energia termelhető vele ahhoz, hogy jelentősen csökkentse a villamos energia számláját. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk, mennyibe kerül egy 5 kw-os napelem rendszer, milyen tényezőktől függ az ár, és milyen előnyökkel járhat a rendszer telepítése. Napelemes rendszer telepítésére válasszunk megbízható kivitelezőt!

Miért válasszunk 5 kW-os napelem rendszert?

A 5 kW-os napelem rendszer ideális választás lehet sok család számára. Ilyen rendszert vásárol számos ügyfelünk, sőt az állami támogatások is ilyen rendszert támogatnak. Ez a méret általában elegendő ahhoz, hogy jelentős részét fedezze egy átlagos méretű háztartás energiafogyasztásának, így csökkentve a hálózati áram iránti függőséget. Ezen felül, a napelemek használata hozzájárul a környezetvédelemhez is, mivel megújuló energiaforrást használ. Egy ilyen rendszer, több millió forint és most nézzük meg az összetevőit.

Az 5kw napelem rendszer ár összetevői

Napelemek

A rendszer legfontosabb elemei, amelyek a nap fényenergiáját elektromos energiává alakítják át. Napelemekről ezen az oldalon tájékozódhat: Tier1 napelem lista

Inverter

Az inverter feladata az áram típusának átalakítása, hogy az otthoni eszközökkel kompatibilis legyen. Az inverter típusa fontos, mert számos fajta létezik és nem biztos, hogy minden telepítéshez ugyanazon inverter a jó választás.

Szerelési költségek

A telepítés ára változó lehet, függ a tető típusától, az elhelyezkedéstől, inverter típusa is befolyásolja illetve függ egyéb tényezőktől, például napelem típusától.

További eszközök és tartozékok

Ez magában foglalja az elektromos vezetékeket, a rögzítő kereteket és más kiegészítőket.

Teljes 5kw napelem rendszer ár mértéke az összetevők függvényében

A fenti árak összessége.

Az 5kw Napelem Rendszer Átlagos Költsége

5kw napelem rendszer ár számos tényező függvénye. Magyarországon a 5 kW-os napelem rendszerek ára jelentősen változhat attól függően, hogy milyen technológiát és milyen minőségű komponenseket választunk. Általában a teljes rendszer ára, telepítéssel együtt, 1 500 000 Ft -tól 2 500 000 Ft -ig terjedhet. Ilyen rendszert vásárolhat tőlünk akkumulátorral illetve energiatárolóval is. Inverter típusa változhat és függ a napelem típusától is. Mielőtt napelemes rendszer telepítésére adjuk áldásunkat, konzultáljunk szakemberrel!

Állami Támogatások és Pályázatok

A magyar kormány különböző támogatásokat és pályázatokat kínál, amelyek segítségével csökkenthető a napelem rendszerek telepítésének költsége. Ezek a támogatások jelentős mértékben hozzájárulhatnak a beruházás megtérüléséhez.

Hosszú Távú Megtakarítások

A 5 kW-os napelem rendszerrel évente akár 600 000 Ft-ot is megtakaríthatunk a villanyszámlánkon, ami jelentős összeg hosszú távon. A rendszer megtérülése a megtakarítás mértékétől függ. Figyelembe kell vennünk, hogy a vezérelt áram fogyasztása is kiváltásra kerüljön! Napelemes rendszer telepítésére országosan, bárhol találhat megbízható szakembert.

A Napelem Rendszer Telepítésének Folyamata

 1. Helyszíni felmérés
 2. Tervezés
 3. Engedélyeztetés
 4. Telepítés
 5. Üzembe helyezés

Mire Figyeljünk a Napelem Rendszer Választásakor?

 • Garancia: A hosszú távú garancia biztosítja, hogy a rendszer megbízhatóan működjön. Figyelembe kell vennünk, a gyártói garancia mértékét is.
 • Szolgáltató hírneve: Válasszunk megbízható szolgáltatót, aki hosszú távú támogatást nyújt.

Napelemek hatékonysága és élettartama

Napelemek hatékonyságának megértése kulcsfontosságú tényező a rendszer kiválasztásakor. A modern napelemek átlagosan 15-20% közötti hatékonysággal képesek átalakítani a napfényt elektromos energiává. Ez az arány jelentős mértékben befolyásolja, hogy mennyi energiát képes a rendszer előállítani. Fontos tudni, hogy a napelemek hatékonysága idővel csökkenhet, ám a minőségi termékek esetében ez a csökkenés lassú és kiszámítható.

A napelemek élettartama szintén fontos szempont. A legtöbb napelem gyártó 25-30 év garanciát vállal a termékeikre, ami alatt az eredeti teljesítményük legalább 80%-át ígérik megőrizni. Ez hosszú távon biztosítja a beruházás megtérülését, és csökkenti a kockázatot, hogy gyakran kellene a paneleket cserélni. A rendszer megtérülése, az alatt az idő alatt bőven megtörténik.

Energia visszatáplálás és nettó mérés, az 5 kW napelem rendszer tekintetében

Sok országban, így Magyarországon is, lehetőség van arra, hogy a feleslegesen termelt napelemes áramot visszatápláljuk a közüzemi hálózatba, amelyért krediteket kapunk. Ez az úgynevezett nettó mérési rendszer lehetővé teszi, hogy az otthoni napelem rendszer még hatékonyabb legyen, mivel a túltermelt energia nem vész el, hanem csökkenti a hálózatról felvett áram költségeit. Figyelembe kell vennünk, hogy ez a bruttó elszámolással megváltozott. Az inverter típusa nagymértékben befolyásolja termelt és helyben elfogyasztott energia mennyiségét, de ez függ még a napelem típusától is.

A visszatáplálás módja és a kapott kreditek mértéke országonként és szolgáltatónként változik. Magyarországon a 2017 óta érvényes rendelkezések szerint a napelemes rendszerek tulajdonosai kompenzációt kapnak a hálózatra visszatáplált energia után, ami tovább növeli a rendszerek gazdaságosságát.

Az éghajlati viszonyok hatása a napelemek teljesítményére

A napelemek teljesítménye szorosan összefügg az adott régió éghajlati viszonyaival. Magyarország éghajlata mérsékelt, így az év nagy részében elegendő napfény éri az országot ahhoz, hogy a napelemek hatékonyan működjenek. Azonban télen, amikor rövidebbek a nappalok és gyakrabban borult az ég, a napelemek teljesítménye csökkenhet. Rendszer megtérülése, ettől függhet.

Ezért fontos, hogy a rendszer méretezésekor figyelembe vegyük az éves átlagos napfényt, és elegendő kapacitást tervezzünk ahhoz, hogy a téli hónapokban is fedezni tudjuk energiaigényünket. Egy jól megtervezett rendszer képes kompenzálni ezeket a természetes ingadozásokat, és stabil energiaellátást biztosítani egész évben.

Zöld energia és környezettudatosság

A napelemek használata nem csupán gazdasági előnyökkel jár, hanem hozzájárul a környezeti fenntarthatósághoz is. A napenergia tiszta, megújuló energiaforrás, amely nem bocsát ki szén-dioxidot vagy más káros anyagokat az energia termelése során. Ezáltal a napelemek használata jelentősen csökkentheti az üvegházhatású gázok kibocsátását, és hozzájárulhat a globális felmelegedés lassításához.

Összefoglalva, a napelem rendszerek telepítése nem csak a háztartások és vállalkozások számára jelent megtakarítást, hanem fontos szerepet játszik a környezeti fenntarthatóság előmozdításában is. Az előretekintő technológiai fejlesztések és a kormányzati támogatások együttesen kínálnak lehetőséget arra, hogy egyre több ember számára váljon elérhetővé és vonzóvá a napenergia használata.

FAQs

 • Mennyi idő alatt térül meg egy 5 kW-os napelem rendszer?
 • Milyen karbantartást igényel a napelem rendszer?
 • Hogyan befolyásolja a tető tájolása a napelemek hatékonyságát?
 • Milyen engedélyekre van szükség a napelem rendszer telepítéséhez?
 • Mi történik, ha több energiát termelünk, mint amennyit felhasználunk?
 • Milyen környezeti hatással bír egy 5 kW-os napelem rendszer?
 • Inverter típusa, hogyan befolyásolja a termel energia mennyiségét a bruttós elszámolással érintett rendszerekben?

Következtetés

A 5 kW-os napelem rendszer telepítése jelentős kezdeti befektetést igényel, de hosszú távon jelentős megtakarítást és környezeti előnyöket nyújthat. Az állami támogatások és a technológia fejlődése egyre elérhetőbbé teszi ezt a megoldást mindenki számára. Napelemes rendszer telepítésére válasszon megbízható kivitelezőt! Ne feljtsük el, hogy a rendszer megtérülése számos tényező függvénye.

Napelem rendszer kalkulátor

Személyre szabott és ingyenes ajánlatunkért, töltse ki kalkulátorunkat!

Adja meg havi villanyszámlája összegét vagy éves fogyasztásának mértékét
Kérjük, adjon meg még néhány adatot
Telepítési ingatlan
Egyéb közlendő az árajánlatkéréssel kapcsolatban
Ha elkészült, kattintson az AJÁNLATKÉRÉS ELKÜLDÉSE gombra!

Más cikkünk

Mi Történik Ha Le Kell Cserélni A Napelem Invertert?

A napelem inverter egy olyan eszköz, amely a napelemek által termelt egyenáramot váltja át váltakozó …

Vélemény, hozzászólás?