Spanyolország „2023-ban az energia 50%-át megújuló energiaforrásból állítja elő”

A Rystad Energy előrejelzései szerint Spanyolország jó úton halad afelé, hogy energiájának több mint felét megújuló forrásokból állítsa elő idén, ami az energiaigény szerint az első öt európai ország közül az első, amely teljesíti ezt a bravúrt.

Az ország idén eléri a szén-dioxid-mentesítés e jelentős mérföldkövét, a megújuló forrásokból előállított termelés 2023-ban meghaladja az 50%-os átlagot, megelőzve Franciaországot és Németországot , Olaszország és az Egyesült Királyság erre a rekordra – jósolta Rystad.

Spanyolország hosszú ideje az egyik vezető szerepet tölt be az európai megújulóenergia-ágazatban, és az elmúlt 10 évben jelentős beruházásokat hajtott végre a nap- és szélenergia-kapacitásba. év – mondta Rystad.

Az ország különösen a szárazföldi szélenergia korai alkalmazója volt, amely technológia ma már Spanyolország energiatermelésének több mint 20%-át teszi ki – tette hozzá.

A jelentős napelemes beruházások szintén növelték a kapacitást és a kapcsolódó termelést az elmúlt években.

Fabian Rønningen, a Rystad Energy megújuló energiával foglalkozó csapatának vezető elemzője elmondta: „Spanyolország megújuló energiával kapcsolatos eredményei nem meglepőek történelmét tekintve

„Előrelépésének egyértelmű viszonyítási alapnak kell lennie a partnerek számára, és bizonyítania kell a tisztább energia elérhetőségét jövő.”

Napelem rendszer kalkulátor

Személyre szabott és ingyenes ajánlatunkért, töltse ki kalkulátorunkat!

Adja meg havi villanyszámlája összegét vagy éves fogyasztásának mértékét
Kérjük, adjon meg még néhány adatot
Telepítési ingatlan
Egyéb közlendő az árajánlatkéréssel kapcsolatban
Ha elkészült, kattintson az AJÁNLATKÉRÉS ELKÜLDÉSE gombra!

Más cikkünk

Otp Klimaváltozás Bamosz B

A klímaváltozás egyre inkább a globális problémák közé tartozik, amelyre az egész világnak figyelmet kell …

Vélemény, hozzászólás?