Hőszivattyúkra vonatkozó cselekvési terv: a Bizottság online konzultációt indított az EU-szerte történő bevezetés felgyorsítása érdekében

A Bizottság ma nyilvános online konzultációt indított a hőszivattyúk EU-szerte történő elterjedésének felgyorsítására irányuló tervei részeként. Azáltal, hogy lehetővé teszik a fosszilis tüzelőanyaggal működő fűtésről és hűtésről való átállást, a hőszivattyúk központi szerepet töltenek be a tiszta energiára való átállásban és az építőipari szén-dioxid-semlegesség elérésében, összhangban az európai zöld megállapodásban és a REPowerEU tervben meghatározott célokkal. A konzultáció eredményei beépülnek a Bizottságnak a hőszivattyúkkal kapcsolatos cselekvési tervvel kapcsolatos munkájába, amelyet az idei év negyedik negyedévében kívánnak közzétenni. A konzultáció az EU összes hivatalos nyelvén elindult, és 12 hétig tart, 2023. augusztus 30-ig.

A konzultáció négy fő területre összpontosít, amelyek központi szerepet játszanak az ágazat bővítésében

  • partnerség a Bizottság, az EU-országok és maga az ágazat között
  • kommunikáció minden érdekcsoporttal és készségek partnerség a hőszivattyúk bevezetésére
  • jogszabályok, nevezetesen a környezetbarát tervezés és az energiacímkézés
  • hozzáférhető finanszírozás

A konzultációhoz való hozzájárulásokról szóló összefoglaló jelentést és az összes konzultáció eredményének összefoglalóját magával a közleménysel együtt teszik közzé. Csak az online kérdőíven keresztül benyújtott válaszokat veszik figyelembe és foglalják bele a válaszokat összefoglaló jelentésbe.

E kezdeményezés általános célja egy cselekvési terv kidolgozása konkrét intézkedésekkel, amelyek megtehetőek többek között EU-s, nemzeti, regionális és helyi szinten a fő akadályok leküzdése és a hőszivattyúk gyorsabb elterjedése érdekében húzó tényezők megerősítése.

Háttér

A REPowerEU-terv előtérbe helyezi a megújuló energiaforrásokba és az energiahatékonyságba irányuló beruházásokat a fosszilis tüzelőanyagok behozatalának csökkentése érdekében, és megkétszerezi a hőszivattyúk jelenlegi épületekben való kiépítési arányát. A távfűtési és -hűtési hálózatokban a nagy hőszivattyúk gyorsabb kiépítését is kéri.

Sürgősen át kell térni a megújuló és hatékony fűtési és hűtési technológiákra az épületekben, az iparban és a hálózatokban. . A tiszta energiatechnológiák versenyképességéről szóló európai bizottsági jelentés rámutat, hogy a hőszivattyúk minden típusának elterjedését tovább kell gyorsítani: a családi házak hőszivattyúitól, a nagy többlakásos épületeken, a tercier épületeken és a hőhálózatokon át egészen a hőszivattyúkig. magas hőmérsékletű hőszivattyúk ipari alkalmazásokhoz. A Green Deal Ipari Terv szerint a hőszivattyúk az egyik kulcsfontosságú technológia az EU klímasemlegességi céljainak teljesítéséhez a Net-Zero Industry Actben az ipari gyártás alátámasztására.

Napelem rendszer kalkulátor

Személyre szabott és ingyenes ajánlatunkért, töltse ki kalkulátorunkat!

Adja meg havi villanyszámlája összegét vagy éves fogyasztásának mértékét
Kérjük, adjon meg még néhány adatot
Telepítési ingatlan
Egyéb közlendő az árajánlatkéréssel kapcsolatban
Ha elkészült, kattintson az AJÁNLATKÉRÉS ELKÜLDÉSE gombra!

Más cikkünk

Otp Klimaváltozás Bamosz B

A klímaváltozás egyre inkább a globális problémák közé tartozik, amelyre az egész világnak figyelmet kell …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük